DanaNiaga2u

http://www.dananiaga2u.com/starthttp://www.kedaipaklong.com/produk-lelaki/vxgra-men-cream.htmlhttp://www.khasiatherba.com/produk-herba/minyak-kunyit-hitam.htmlhttp://www.kedaipaklong.com/produk-kesihatan/kapsul-kunyit-putih-anti-kanser.htmlMiniLove Gelhttp://www.DanaNiaga2u.com/startvgrip kedaimesra



Sabun minyak kelapa dara baik untuk kulit berjerawat dan bermacam2 lagi



TAHUKAH ANDA?

Sabun yang banyak di pasaran yang disebut sebagai sabun, sebenarnya adalah detergent, iaitu bahan asli yang di pakai adalah Sodium Lauryl Sulfate ( SLS), Sodium Laureth Sulfate (SLES) merupakan bahan asas pembuatan detergent , SLS berfungsi sebagai surfactant ( surface active agent) atau agen pembersih. Kerana bersifat pembersih, maka lemak – lemak yang berfungsi untuk melindungi kulit juga ikut larut, sehingga kulit menjadi kering dan akan mengakibatkan iritasi. Sabun mandi komersial pada umumnya mengandungi banyak bahan-bahan kimia seperti kandungan petroleum, synthetic chemical, dan petrochemical (chemicals harmful) yang dapat merosakkan kulit.

FAKTA TENTANG SABUN KELAPA DARA
Kandungan bahan-bahan yang terdapat dalam Sabun Kelapa Dara adalah ramuan asli khazanah alam yang diperkaya dengan minyak kelapa dara bagi membantu memelihara kesegaran badan serta menjadikan kulit lebih licin, halus serta bersih secara semulajadi.

Setiap kandungan bahan-bahan mempunyai fungsi seperti:
Asam Stearat / Stearic Acid Dipakai untuk membuat sabun natural (optional) dan sabun transparan, fungsinya adalah untuk mengeraskan sabun dan menstabilkan busa. NaOH (Natrium Hydroxide) Disebut juga kaustik soda atau soda api, merupakan bahan kimia yang harus ada dalam pembuatan sabun. Merupakan senyawa alkali yang bersifat basa dan mampu menetralisir asam. Glycerin Adalah produk samping dari reaksi hidrolisis antara minyak nabati dengan air untuk menghasilkan asam lemak. Glycerin merupakan humektan sehingga dapat berfungsi sebagai pelembap pada kulit. Glycerin berbentuk cairan jernih, tidak berbau dan memiliki rasa manis.

KELEBIHAN SABUN KELAPA DARA
Sabun Kelapa Dara adalah sabun mandi alami/ herbal yang diperbuat dari bahan-bahan alami dan dilengkapi dengan Minyak Kelapa Dara dan bahan-bahan yang kaya dengan Vitamin A, E yang berfungsi melambatkan proses penuaan kulit, melindungi kerosakan kulit dan menjaga kulit agar awet muda sehingga lembut dan halus. Selain khasiat minyak kelapa dara yang kaya dengan vitamin anti oksidan, bahan-bahan lain yang terkandung dalam Sabun Kelapa Dara juga berfungsi menghilangkan kedut di wajah dan juga penyakit kulit yang berfungsi sebagai antibodi.

  • alamat kilang sabun di shah alam
  • sabun
  • pembekal bahan asas sabun
  • soda api malaysia
  • pembekal sodium hydroxide
  • pembekal nat
  • pembekal lye kedah
  • pembekal glycerine kelantan
  • pembekal bahan kimia di malaysia
  • menjual glycerin area kuala lumpur
  • mana boleh dapat natrium hidroksida di sungai petani
  • kat mana nak beli natrium hidrosida di melaka
  • Jual soda api di miri serawak
  • Tempat membeli soda api dimalaysia



Iklan Teks Premium




constuction_bar

Saturday, 19 January 2013 01:34 Kategori: Kesihatan
Label Iklan: , , ,

Tanya pasal iklan ni :

comments

Tak jumpa apa yang anda cari? Gunakan SEACRH di bawah:











INCOME Online

bebas-hutang




Kapsul Daun Durian Belanda

NDLife Kapsul Daun Durian Belanda Kapsul Daun Durian Belanda Kapsul daub durian belanda 1 Khasiat Kapsul Daun Durian Belanda NDLife : * Membantu merawat kanser. * Anti-sembelit. * Menurunkan asid urik (Gout). * Membantu antibodi tubuh. * Memudakan sel badan. * Mencegah selsema. * Mengatasi masalah kencing tidak lawas. kapsul daun durian belanda 2 CARA PENGAMBILAN :- 3 biji pagi, 3 biji malam.…


Tuesday, 08 March 2016 01:41 | 340 views | Kategori: Kesihatan
Label Iklan: ,

Nak beli Produk MUDAH?

Kami menjual produk-produk kesihatan utk kebahagian Suami-Isteri. Jangan malu-malu, beli online jer… Mudah dan senang Layari laman web kami http://www.rezekiberkat.com


Thursday, 05 May 2016 02:48 | 50 views | Kategori: Kesihatan
Label Iklan: , ,

KAPSUL BIJI APRIKOT ANTI KANSER

Sebotol (100 kapsul). Kapsul Biji Aprikot NdLife dapat mengurangkan migrain dan juga stress. Hanya telan 3 biji setiap hari dan rasai kesan ketara seawal 3 hari. VITAMIN B17 TERAPI METABOLIK KANSER & KETUMBUHAN Sumber Vitamin B17 banyak dikesan dalam biji aprikot yang pahit dan mampu mengubati penyakit-penyakit metabolik seperti kanser & ketumbuhan. TEMPAHAN secara SMS / Whatsapp : +6011-11577 206 hantar…


Tuesday, 08 March 2016 01:44 | 297 views | Kategori: Perubatan
Label Iklan: , , ,

Tips dan Petua Kesihatan LELAKI

Salam Sejahtera, Umur dah meningkat? Badan kian lemah? Dapatkan produk dan tips kesihatan untuk lelaki dan wanita di sini. Pelbagai produk tempatan berkualiti dgn harga berpatutan dapatkan segera klik Web di bawah http://www.iklanproduk.biz


Wednesday, 27 April 2016 00:52 | 75 views | Kategori: Kesihatan
Label Iklan: , , , ,

PromosiNiaga.net – Hantar Iklan Tanpa Daftar

Promosikan Perniagaan dan perkhidmatan yang anda jalankan secara online. Ini akan membantu anda mendapat pelanggan dari seluruh Malaysia. PromosiNiaga.net menyediakan perkhidmatan iklan secara online PERCUMA kepada seluruh rakyat Malaysia. Perkhidmatan ini disediakan oleh: www.JaguhInternet.net – See more at: http://www.promosiniaga.net/perkhidmatan/hantar-iklan-tanpa-daftar.htm


Tuesday, 26 April 2016 07:26 | 1,353 views | Kategori: Internet
Label Iklan: , , ,

Iklan FB Percuma

tijarahmaya-logo-free-iklanKami sediakan tapak iklan PERCUMA untuk Anda. Kenapa nak bayar, jika boleh dapat FREE..! Iklankan TANPA HAD, produk, servis dan perniagaan anda di sini… http://www.iklanFBpercuma.com


Thursday, 05 May 2016 00:03 | 49 views | Kategori: Internet
Label Iklan: , , ,

Powered by JaguhInternet.net | Tempah Web Iklan | Entries (RSS) and Comments (RSS).